Ξεκινώντας τις πρώτες ημέρες σε μια νέα κοινότητα από φοιτητές είναι βέβαιο ότι νιώθεις μεγάλη χαρά και από την άλλη νιώθεις και λίγο έξω από τα νερά σου λόγω ότι ακόμα δεν γνωρίζεις τη λειτουργία του τμήματος.

Ξεκίνα χωρίς δισταγμό να γνωρίζεις κόσμο. Οι γνωριμίες θα σε κάνουν να αισθάνεσαι πιο οικεία στο χώρο της σχολής αλλά και πιο προσηλωμένος στα πρώτα μαθήματα.

Επίσης ότι έχει σχέση με τα διαδικαστικά, εγγραφές, πάσο, γραφειοκρατία κ.α, προσπάθησε να τα τελειώνεις όσο πιο γρήγορα μπορείς.

Καλό και χρήσιμο θα ήταν να ψάξεις, να ρωτήσεις και να μάθεις για σεμινάρια, workshop και άλλες εκδηλώσεις που ανακοινώνονται στις ιστοσελίδες των σχολών ή και blogs.

Σίγουρα η διασκέδαση είναι μέσα στο πλάνο ενός φοιτητή, αλλά σκέψου ότι η σχολή σου δεν είναι τουριστικό γραφείο για διακοπές, καλό θα ήταν να έχεις ¨μέτρο¨ γιατί ότι αφήνεις πίσω σε ακολουθεί. Μην καθυστερείς λοιπόν τις σπουδές σου γιατί μετά θα δυσκολευτείς να τις τελειώσεις.

Είναι γεγονός ότι μέχρι να βρεις τα πατήματά σου μέσα στη σχολή, η εξεταστική θα είναι πολύ κοντά. Προσπάθησε λοιπόν να μην αφήσεις πολλά μαθήματα για τα επόμενα έτη. Αργότερα θα θέλεις να κάνεις περισσότερα πράγματα εθελοντικά, είτε να κάνεις την πρακτική σου άσκηση και δεν θα έχεις χρόνο.

Όταν είσαι φοιτητής καλό θα είναι από το ξεκίνημα να κάνεις ένα πλάνο. Είναι ο μόνος τρόπος να μην παρασυρθείς αλλά και να βρεις εκείνους τους ανθρώπους που θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς.

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr