Με ένα επιβλητικό λιμάνι, πανέμορφο ιστορικό κέντρο, πολλές προτάσεις διασκέδασης αλλά και μια εκρηκτική φύση τριγύρω της, αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των ταξιδιωτών από όλον τον κόσμο. Είναι η Τρίτη πόλη από άποψη μεγέθους στην Βουλγαρία, μετά τη Σόφια και το Πλόβντιβ. Συνήθως αναφέρεται ως η θαλάσσια πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, και είναι το επιχειρηματικό και πανεπιστημιακό κέντρο της χώρας, το λιμάνι, και έδρα του Πολεμικού και Εμπορικού Ναυτικού. Αλλά είναι και μια συναρπαστική πόλη, σίγουρα!

Έχει ένα πλήθος μουσείων για να επισκεφθεί κάποιος, έχει μεγάλο ενδιαφέρον το ναυτικό Μουσείο και το Εθνογραφικό. Ίσως όμως το πιο ενδιαφέρον αξιοθέατο να είναι το τεράστιο ενυδρείο. Η έκθεση του ενυδρείου επικεντρώνεται στη χλωρίδα και την πανίδα της Μαύρης Θάλασσας, η οποία περιλαμβάνει πάνω από 140 είδη ψαριών, αλλά διαθέτει και ψάρια του γλυκού νερού, 

Η Βάρνα είναι μια απολαυστική πόλη για βόλτες, κυρίως λόγω του ότι διαθέτει μεγάλα αστικά πάρκα. Μπορεί κάποιος να χαρεί την βόλτα και με ποδήλατο, καθώς στο ιστορικό κέντρο γίνεται να νοικιάσει ένα. Υπάρχουν μεγάλα εμπορικά κέντρα που φιλοξενούν επώνυμες φίρμες τόσο στα ρούχα όσο και σε είδη σπιτιού, διακόσμησης και σε μοναδικά κοσμήματα, σε εξαιρετικά συμφέρουσες τιμές. Ταυτόχρονα η Βάρνα είναι ο παράδεισος του σπα! Πολλά μικρά και μεγάλα θεραπευτήρια προσφέρουν χαλάρωση και ευεξία, η Βουλγαρία έχει μεγάλη παράδοση σε αυτό το θέμα. Όσο για την νυχτερινή διασκέδαση, επίσης έχει παράδοση! Και εδώ όπως παντού στην Βουλγαρία υπάρχει έντονη νυχτερινή ζωή, με τα μπαρ να δονούνται, ειδικά γύρω από την Πλατεία Κυρίλλου και Μεθοδίου, μέχρι το πρωί!