Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει ο τρόπος που ξεκινάμε τη μέρα μας, διότι αυτό μας επηρεάζει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Για να μπορέσετε να επιτύχετε να ξεκινήσετε τη μέρα σας θετικά ώστε και η ροή της να συνεχίσει κατά αυτόν τον τρόπο, ιδού τι πρέπει να αποφύγετε.

Το να ξυπνάει κανείς το πρωί και να έχει χρόνο για χουζούρεμα θα λέγαμε είναι το ιδανικό. Όμως όταν έχουμε να προετοιμάσουμε τη μέρα μας για να πάμε στη δουλειά κάτι τέτοιο είναι απαγορευτικό. Προσπαθήστε με τον χτύπο του ξυπνητηριού να μην πατάτε αναβολή διότι αυτό θα σας προκαλέσει περισσότερο άγχος μειώνοντας το χρόνο προετοιμασίας σας. Βρείτε ένα κίνητρο (ζεστός καφές, όμορφο πρωινό) που να σας σηκώνει γρήγορα από το κρεβάτι με το χτύπημα του ξυπνητηριού.

Επίσης καλό είναι να μην ανοίγετε tablet ή κινητό για ενημέρωση πρωινών ειδήσεων. Σερφάροντας στο διαδίκτυο χάνετε πολύτιμο χρόνο με αποτέλεσμα να τρέχετε αργότερα αγχωμένοι και επιπλέον τυχόν δυσάρεστες ειδήσεις να σας χαλάσουν τη διάθεση.

Επιπλέον μην φορτώνετε το πρωινό σας γεύμα με πλήθος υδατανθράκων (κουλούρια, ντόνατς κτλ.) διότι αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα. Φροντίστε να τρώτε ένα πλούσιο πρωινό σε πρωτεΐνες και υγιή λίπη ή ίσως κάτι ελαφρύ (τσάι, φρυγανιές, χυμό) εάν δεν μπορείτε να φάτε πολλά το πρωί.

Κάτι ακόμη που δεν περνά από το μυαλό σας και όμως είναι παραγωγικό είναι το στρώσιμο του κρεβατιού. Στρώνοντας το κρεβάτι σας πριν φύγετε από το σπίτι, σας βοηθά να κάνετε την αρχή με αυτό το τελετουργικό ενώ παράλληλα γίνεστε πιο οργανωτικοί.

Με μικρές συνήθειες λοιπόν μπορούμε να κάνουμε τα πρωινά μας πιο ευχάριστα και να προετοιμάσουμε τον εαυτό μας ψυχικά και σωματικά να έχει μια ομαλή θετική ροή για την υπόλοιπη ημέρα.

 

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr