Ο μηχανικός του εμπορικού ναυτικού, είναι ένα επάγγελμα το οποίο είναι αρκετά περιζήτητο εδώ και πολλά χρόνια. Η ραγδαία ανάπτυξη της βιομηχανίας και η συνεχής εξέλιξη στον τομέα των μηχανών και των συστημάτων στα πλοία έχουν συμβάλει ακόμα περισσότερο στο να αυξηθεί η ζήτηση στο επάγγελμα αυτό.

Αρχικά, για να γίνει κάποιος μηχανικός του εμπορικού ναυτικού θα πρέπει να φοιτήσει στα αντίστοιχα πανεπιστήμια, ιδιωτικά κολλέγια ή ιδιωτικές σχολές. Στα χρόνια της συνολικής φοίτησης συμπεριλαμβάνεται και η υποχρεωτική υπηρεσία στη θάλασσα σαν δόκιμος.

Αυτό είναι το πρώτο βήμα και ίσως το πιο εύκολο, αφού ένας μελλοντικός αξιωματικός του εμπορικού ναυτικού θα πρέπει να εργαστεί σε δύσκολες συνθήκες εργασίας και να συνεχίζει ταυτόχρονα να εξελίσσει τις γνώσεις του, μέσα από την προσπάθεια, την δουλειά και την βοήθεια από τους συναδέλφους του στο καράβι.

Ο σύγχρονος αξιωματικός εμπορικού ναυτικού οφείλει να γνωρίζει άπταιστα αγγλικά, τα οποία είναι κάτι παρά πάνω από απαραίτητα στις μέρες που διανύουμε. Ο εμπλουτισμός των γνώσεων του μέσα από διαφορά βιβλία και πηγές μέσα από το πλοίο είναι απαραίτητος.

Ένας καλός μηχανικός στην σημερινή εποχή, οφείλει να γνωρίζει όσο καλύτερα γίνεται κανόνες και κανονισμούς που αφορούν τον τομέα του. Είναι γνωστό ότι ένας μηχανικός κοιτάζει πάντα την ουσία του πράγματος και η οποία είναι η λειτουργικότητα ενός πλοίου. Παρόλα αυτά, η απαιτήσεις αυξάνονται και θα πρέπει να υπάρχει μια διεύρυνση των γνώσεων και σε άλλους τομείς που μέχρι πρότινος ήταν λιγότερο σημαντικοί.

Η ειδικότητα του μηχανικού πρέπει να δίνει λύσεις στα προβλήματα του πλοίου ανά πάσα ώρα και στιγμή. Αυτό φυσικά θα για να το επιτύχει, θα πρέπει να διαβάζει και να ασχολείται με την δουλειά του και με τα καθημερινά προβλήματα που θα προκύπτουν. Επίσης, θα πρέπει να έχει τα αυτιά του και τα μάτια του ανοικτά και να μαθαίνει όσα περισσότερα μπορεί από τους πιο παλιούς και έμπειρους συναδέλφους του.

Η ναυτιλία εξακολουθεί να είναι ο ευκολότερος και φθηνότερος τρόπος μεταφοράς σε όλο τον κόσμο. Επομένως, η σταθερή ανάπτυξη στο διεθνές εμπόριο, είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσει να φέρνει μεγάλη επαγγελματική ζήτηση στον κλάδο.

Η καλή συνεργασία ενός μηχανικού με τους συναδέλφους του, με τον Πλοίαρχο και με όλο το πλήρωμα τον κάνουν από καλό ακόμη καλύτερο. Ο μηχανικός είναι απαραίτητος σε ένα πλοίο και ο καλός μηχανικός είναι ακόμη πιο απαραίτητος.

Καλά ταξίδια σε όλους!

 

 

 

 

Πηγή: e-nautilia.gr