Η ευνοϊκή γεωγραφική θέση της χώρας μας και η τεράστια ακτογραμμή που διαθέτει την καθιστούν σε κυρίαρχη θέση σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα της ναυτιλίας.

Η επένδυση λοιπόν στην εκπαίδευση των ναυτιλιακών είναι μια σίγουρη αυριανή επαγγελματική θέση στον χώρο της ναυτιλίας. Ας δούμε παρακάτω που μπορεί να εργαστεί κανείς έχοντας πτυχίο ναυτιλιακών σπουδών.

Οι απόφοιτοι μπορούν να σταδιοδρομήσουν στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε διεθνείς οργανισμούς, στις θαλάσσιες βιομηχανίες και μεταφορές.

Πιο εξειδικευμένα μπορούν να έχουν θέση στον τραπεζικό κλάδο σε ναυτιλιακά τμήματα που εξυπηρετούν ναυτιλιακές επιχειρήσεις, σε ασφαλιστικές εταιρίες στα τμήματα που ασχολούνται με την ασφάλιση του ναυτιλιακού κλάδου.

Επιπλέον στο δημόσιο τομέα μπορούν να απασχοληθούν σε λιμεναρχεία και γενικότερα σε λιμενικούς οργανισμούς όπου θα είναι υπεύθυνοι για την οργάνωση, ασφάλεια και ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών της ακτογραμμής.

Ένα συντριπτικό ποσοστό των ναυτιλιακών επιχειρήσεων που απορροφά κατόχους πτυχίου ναυτιλιακών, δεν είναι τυχαίο ότι αποτελούν σταθμό για τη καριέρα πολλών νέων.

Ένας πολύς χρήσιμος τομέας για τη ναυτιλία που είναι άκρως απαραίτητος, είναι οι επιχειρήσεις εξοπλισμού και προμήθειας πλοίων. Με λίγα λόγια ο εξοπλισμός είναι απαραίτητος είτε για την ασφάλεια, είτε για την λειτουργία ενός πλοίου. Ωστόσο ο εξοπλισμός αυτών των αντικειμένων δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί από κάθε επιχείρηση παρά μόνο από συγκεκριμένες εταιρείες εξοπλισμού στον κλάδο. Συνεπώς ο τομέας αυτός είναι μια ενδιαφέρουσα και χρήσιμη έναρξη εργασίας που αφορά το εξοπλιστικό κομμάτι.

Οι θαλάσσιες μεταφορές είναι ο βασικός πυλώνας του παγκοσμίου εμπορίου. Η ενασχόληση με το συγκεκριμένο κλάδο των μεταφορών μπορεί να αποτελέσει έναρξη για μια επιτυχημένη καριέρα.

Όποιον τομέα των ναυτιλιακών κι αν επιλέξετε που όπως βλέπουμε υπάρχουν πολλές επιλογές το σίγουρο είναι θα έχετε μια θέση με σίγουρο μέλλον στον χώρο της ναυτιλίας.

 

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr