Εάν αισθάνεσαι ότι συνεχώς αναβάλεις πράγματα που πρέπει να κάνεις σήμερα, εάν νιώθεις ότι έχεις μια θηλιά στο λαιμό που σε πνίγει από τις υποχρεώσεις που πρέπει να κάνεις, αλλά εσύ τις μεταθέτεις για αύριο, τότε θα πρέπει να διαχειριστείς το θέμα της αναβλητικότητάς σου και να σταματήσεις να χτίζεις μπροστά σου τον τοίχο με τις υποχρεώσεις σου.

Πως θα το κάνεις αυτό; Δες παρακάτω μερικούς τρόπους που ενδεχομένως να σε βοηθήσουν να κάνεις την αρχη.

Ξεκίνα
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ξεκίνα από τα απλά και βασικά της δουλειά που έχεις να φέρεις εις πέρας, τότε αφού έχει γίνει η αρχή θα είναι πιο εύκολο να κάνεις τη συνέχεια. Η αρχή είναι η ώθηση για να συνεχίσεις να προσπαθείς.

Προτεραιότητες
Θέσε προτεραιότητες, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να οργανωθείς και να δεις από πού θα ξεκινήσεις. Πάντοτε μια σειρά σε βοηθάει να εστιάζεις καλύτερα και να μην νιώθεις το άγχος του μπερδεμένου.

Πρόγραμμα
Το να προγραμματίζεις τις δουλειές σου και τις υποχρεώσεις σου, τις ώρες και τις μέρες που σε εξυπηρετούν καλύτερα είναι ένα σημαντικό βήμα να παραμείνεις οργανωμένος και να μειώσεις την αναβλητικότητά σου.

Μην αποπροσανατολίζεσαι
Προκειμένου να ολοκληρώσεις το στόχο σου, φρόντισε τυχόν συνήθειες που σε αποπροσανατολίζουν να τις βάλεις στην άκρη και να προσηλωθείς στη δουλειά που θες να ολοκληρώσεις.

Ολοκλήρωση
Σκέψου τι σε περιμένει αφού ολοκληρώσεις μια υποχρέωση ή μια εργασία ή οτιδήποτε πρέπει να φέρεις εις πέρας. Σίγουρα τα συναισθήματα που θα νιώσεις θα είναι ικανοποίηση, ανακούφιση, άδειασμα από το βάρος του άγχους.

Η αναβλητικότητα είναι αδιαμφισβήτητα μια συνήθεια που ταλαιπωρεί αρκετούς από εμάς στην καθημερινότητά μας, γεμίζοντάς μας άγχος και απογοήτευση. Όμως ακολουθώντας μικρά βήματα τη φορά, με θέληση μπορεί να αναστρέψετε την αναβλητικότητα σας και να γίνετε πιο παραγωγικοί.

 

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr