Όταν είμαστε αντιμέτωποι με μια δύσκολη απόφαση, συχνά σκεφτόμαστε ή μας συμβουλεύουν να εμπιστευτούμε το ένστικτό μας. Δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο το ένστικτό μας, ωστόσο συνδυαστικά με κάποια άλλα πράγματα, θα μας βοηθήσει να αποφασίσουμε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Συνήθως τις αποφάσεις τις παίρνουμε με βάση τις αξίες που κουβαλάει καθένας από εμάς. Άρα ας αναλογιστείτε σε ένα δίλημμα τις αξίες σας είτε είναι η ειλικρίνεια, η παράδοση, η αυθεντικότητα, ή οτιδήποτε άλλο και δείτε αν η απόφασή σας πληροί τις προϋποθέσεις.

Ακόμη όταν δεν είστε σίγουροι για μια απόφαση είναι σημαντικό να διακρίνετε τη λογική από το συναίσθημα. Ζυγίστε καλά τις επιλογές σας, τσεκάρετε τις προηγούμενες εμπειρίες σας που ίσως επηρεάσουν την τωρινή σας απόφαση, ίσως όχι με θετικό τρόπο.

Επιπλέον κάτι πολύ απλό που ενδεχομένως να είστε υπό σκέψη να το κάνετε, είναι να ζητήσετε τη γνώμη κάποιου τρίτου. Θα σας βοηθήσει να αξιολογήσετε αντικειμενικά την κατάσταση που αντιμετωπίζετε. Προσεγγίστε ένα άτομο που εμπιστεύεστε και εξηγήστε του τον προβληματισμό σας. Σκεφτείτε ότι υπάρχουν πιθανότητες το άτομο που ρωτάτε να έχει αντιμετωπίσει μια παρόμοια κατάσταση, ή ακόμη και αν όχι θα δείτε την κατάσταση από μια νέα οπτική.

 

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr