Το κορυφαίο νοσοκομειακό πλοίο θα ονομάζεται USNS Bethesda (EMS 1), τιμώντας την ιστορία και την κοινότητα των επαγγελματιών υγείας στο Naval Support Activity Bethesda. Τα πλοία αυτά έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να παρέχουν ιατρική φροντίδα σε επίπεδο νοσοκομείου με σκοπό την υποστήριξη ναυτικών επιχειρήσεων.

Τα νοσοκομειακά πλοία κλάσης Bethesda έχουν μικρό βύθισμα, που τους επιτρέπει να πλεύσουν και να ελλιμενιστούν σε λιμάνια με ρηχά ύδατα. Θα έρχονται επίσης εξοπλισμένα με θάλαμο πτήσης ικανό να δεχτεί στρατιωτικά ελικόπτερα.

Η κύρια αποστολή τους θα είναι η παροχή ταχείας εντατικής θεραπείας στη θάλασσα, ανθρωπιστικής βοήθειας, ανακούφισης από καταστροφές, μη μάχιμες επιχειρήσεις εκκένωσης και ειδικές επιχειρήσεις.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ λέει ότι τα πλοία θα έχουν ένα ευρύ φάσμα ιατρικών δυνατοτήτων, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων εντατικής θεραπείας, τρία χειρουργεία, ιατρικό εργαστήριο, ακτινολογική μονάδα, τράπεζα αίματος, οδοντιατρικές υπηρεσίες, υποστήριξη ψυχικής υγείας, πρωτοβάθμια περίθαλψη, ταχεία αντιμετώπιση πολλαπλών συμβάντων, καθώς και επιχειρήσεις μάχης έρευνας και διάσωσης, συμπεριλαμβανομένης της ανάκτησης στη θάλασσα.

Τα πλοία αυτά έχουν τη δυνατότητα να πλεύσουν με ταχύτητες τουλάχιστον 30 κόμβων, καλύπτοντας μια απόσταση 5.500 ναυτικών μιλίων με ταχύτητα 24 κόμβων.

Η ιστορία της Bethesda μπορεί να αναχθεί στον Πρόεδρο Franklin Delano Roosevelt, ο οποίος οραματίστηκε ένα Ιατρικό Κέντρο Ναυτικού στις αρχές του 1900.

 

 

 

 

 

Πηγή: e-nautilia.gr