Είναι μερικά απίστευτά και ενδιαφέροντα πράγματα που αφορούν τη ναυτιλία που όταν τα διαβάζουμε μένουμε εντυπωσιασμένοι. Δείτε λοιπόν 6 απίστευτα κι όμως αληθινά πράγματα που δεν γνωρίζατε για την παγκόσμια ναυτιλία:

1. Ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ταξιδεύει σε ένα χρόνο κατά τη διάρκεια των τακτικών δρομολογίων του σε όλους τους ωκεανούς, απόσταση ίση με τα 3/4 του ταξιδιού από τη Γη στο φεγγάρι και πίσω.

2. Οι γυναίκες αποτελούν μόνο το 2% των ναυτικών. Οι Φιλιππινέζικης καταγωγής ναυτικοί αποτελούν περισσότερο από το ένα τρίτο του συνόλου των πληρωμάτων παγκοσμίως, με σχεδόν 350,000 ναυτικούς στη θάλασσα.

3. Τα μεγαλύτερα πλοία μπορεί να αποθηκεύσουν 745 εκατομμύρια μπανάνες σε σχεδόν 15.000 εμπορευματοκιβώτια. Αυτό αντιστοιχεί περίπου σε μια για κάθε άτομο στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική

4. Η Ιαπωνία, και η Ελλάδα είναι οι δύο χώρες με τους μεγαλύτερους στόλους, με βάση τη συνολική μεταφορική ικανότητα που ελέγχεται από μητρικές εταιρείες που είναι εγκατεστημένες σε αυτές τις χώρες.

5. Εάν μπορούσαμε να παρατάξουμε όλα τα εμπορευματοκιβώτια που μετακινούνται παγκοσμίως, αυτά εύκολα θα απλώνονταν σε μια γραμμή γύρω από το μισό πλανήτη. Αν τα στοιβάξουμε όλα μαζί θα φτάσουν σε ύψος περίπου 7.500 πύργους του Άιφελ και αν εκφορτώσουμε το φορτίο τους σε φορτηγά η κίνηση θα φτάσει σε μήκος τα 60 μίλια.

6. Η ναυτιλία είναι φθηνή. Είναι τόσο φθηνή στην πραγματικότητα, που η Σκωτία αντί να κόψει σε φιλέτα το δικό της ψάρι, προτιμά να στείλει τον μπακαλιάρο της 10 χιλιάδες μίλια πέρα από τον ωκεανό στην Κίνα για να ετοιμαστεί εκεί, και στη συνέχεια να σταλεί πίσω για χαμηλότερη τιμή από το να το έκαναν οι ίδιοι!

 

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr