Στη Χιλή υπάρχει ένα φυσικό δημιούργημα που μαγεύει όποιον το επισκεφθεί από κοντά. Πρόκειται για ένα φυσικό αξιοθέατο, τις Μαρμάρινες Σπηλιές γνωστές ως Cuevas de Marmol. Αυτές οι σπηλιές σχηματίστηκαν στη λίμνη General Carrera στην Παταγονία, μια απομονωμένη παγετώδη λίμνη που αποτελεί το σύνορο μεταξύ Χιλής και Αργεντινής.

Τα μαρμάρινα σπήλαια προέρχονται από τη σύγκρουση μεταξύ νερού και ανθρακικών τοιχωμάτων ασβεστίου που έλαβε χώρα κυκλικά τα τελευταία 6.000 χρόνια. Έτσι, με φυσικό τρόπο, γεννήθηκαν τα κρυσταλλικά μαρμάρινα τοιχώματα με πολύ λεία άκρα, τα οποία αντανακλούν τα πολυάριθμα χρώματα, από έντονο μπλε έως τιρκουάζ μέχρι το πιο ανοιχτό μπλε, που συνθέτουν αυτά τα σπήλαια.

Η καλύτερη εποχή του έτους για να επισκεφθείτε τις Μαρμάρινες Σπηλιές είναι περίπου μεταξύ Σεπτεμβρίου και Φεβρουαρίου, όταν λιώνουν οι πάγοι που τροφοδοτούν τη λίμνη και το χρώμα του νερού με μια ιδιαίτερα μαγευτική τιρκουάζ απόχρωση.

Το χρώμα των νερών στις Μαρμάρινες Σπηλιές αλλάζει συνεχώς και αυτό εξαρτάται τόσο από το φως όσο και από τη στάθμη του νερού -ποικίλλει από τιρκουάζ έως περισσότερο ή λιγότερο έντονο μπλε ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες ή την εποχή του έτους.

Την άνοιξη, για παράδειγμα, το νερό βρίσκεται στη χαμηλότερη στάθμη του, καθώς οι παγετώνες δεν έχουν ακόμα λιώσει και η λίμνη έχει ένα πολύ καθαρό γαλαζοπράσινο χρώμα. Όταν οι παγετώνες αρχίζουν να λιώνουν, η στάθμη του νερού ανεβαίνει περισσότερο από ένα μέτρο και το χρώμα του νερού παίρνει μια έντονη μπλε απόχρωση.

Θαυμάστε το μεγαλείο της φύσης:

 

 

 

Πηγή: www.newsbeast.gr