Το μυστικό για να παραμένεις συγκεντρωμένος είναι να έχεις ένα σαφή στόχο και να εστιάζεις σε αυτόν. Σκέψου τι θέλεις να πετύχεις και καθόρισε τα βήματα που θα χρειαστεί να κάνεις για να το επιτύχεις. Έπειτα, καθόρισε τις προτεραιότητες και μοίρασε το χρόνο σου ανάλογα.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, βομβαρδίζεσαι από αναρτήσεις, διαφημίσεις, περιεχόμενο και πληροφορίες με αποτέλεσμα η προσοχή σου να αποσπάται συνεχώς και να είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθείς σε αυτό που θέλεις. Προσπάθησε να εξαλείψεις τις παρενοχλήσεις αυτές, απενεργοποιώντας τις ειδοποιήσεις από το τηλέφωνό σου, κλείνοντας τα περιττά παράθυρα περιήγησης στον υπολογιστή σου ή απομονώνοντας από το περιβάλλον σου κάποιο ενοχλητικό άτομο.

Επίσης, προσπάθησε να είσαι πιο συγκεντρωτικός στην καθημερινή σου ζωή. Αφιέρωσε χρόνο για μεταφορά των σκέψεών σου σε ένα σημειωματάριο, για να απαλλαγείς από τον φόρτο αυτών. Πες όχι σε εκείνες τις δραστηριότητες που σε αποσπούν από τους στόχους σου.

Τέλος, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι η συγκέντρωση είναι μια δεξιότητα που μπορεί να αναπτυχθεί με την πρακτική. Δεν υπάρχει μαγική λύση ή κόλπα, αλλά με την καθημερινή άσκηση και την αφοσίωση μπορείς να βελτιώσεις σταδιακά την ικανότητά σου να παραμένεις συγκεντρωμένος και επικεντρωμένος στον στόχο σου.

 

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr