Η επιλογή να σπουδάσεις μηχανικός εμπορικού ναυτικού είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα επάγγελμα με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Είναι γνωστό ότι η ναυτιλία αποτελεί τον κλάδο εκείνο της ελληνικής οικονομίας που τις τελευταίες δεκαετίες έχει γνωρίσει ιδιαίτερη ανάπτυξη. Σε παγκόσμιο επίπεδο το επάγγελμα αυτό εξακολουθεί να έχει ζήτηση με την παγκοσμιοποίηση της αγοράς και την αύξηση του όγκου των θαλάσσιων μεταφορών.

Ως μηχανικός εμπορικού ναυτικού, θα είσαι υπεύθυνος για τη συντήρηση, επισκευή και λειτουργία των μηχανών, των ηλεκτρονικών συστημάτων και των άλλων τεχνικών εξοπλισμών σε εμπορικά ναυτικά πλοία.

Για να γίνεις μηχανικός εμπορικού ναυτικού, θα πρέπει να παρακολουθήσεις τη σχολή μηχανικής ναυτικού, που προσφέρει ειδικευμένη εκπαίδευση σχετικά με την ναυτική τεχνολογία και τις διαδικασίες συντήρησης. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να αποκτήσεις τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και εμπειρία εργασίας σε εμπορικά πλοία. Αφού ολοκληρώσεις αυτές τις απαιτήσεις, θα μπορείς να αναζητήσεις εργασία σε ναυτιλιακές εταιρείες, λιμάνια ή ναυπηγεία, όπου θα εργαστείς με την ειδικότητά σου.

Οι μηχανικοί εμπορικού ναυτικού απολαμβάνουν συνήθως καλούς μισθούς και έχουν δυνατότητες εξέλιξης στον τομέα. Επιπροσθέτως, αυτή η ειδικότητα είναι σημαντική για την ασφαλή λειτουργία των εμπορικών πλοίων και τη σωστή διατήρηση για την προστασία του περιβάλλοντος στη ναυτιλία σύμφωνα με τις κανονιστικές απαιτήσεις.

 

 

 

 

 

Πηγή εικόνας: pikist.com