Το πλανητάριο της Ναυτικής Ακαδημίας Βάρνας κατασκευάστηκε από τη γερμανική εταιρεία “Carl Zeiss” – Jena – Γερμανία και άνοιξε επίσημα το 1985.

Είναι ένα εντυπωσιακό αξιοθέτο στην πόλη Βάρνα της Βουλγαρίας. Είναι ανοιχτό για επισκέψεις φοιτητών, αλλά και πολιτών, καθώς και μαθητών, για εκπαιδευτικές διαλέξεις, συνέδρια και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στο πλανητάριο απεικονίζεται ένα ακριβές αντίγραφο του πραγματικού ουρανού που προκαλεί την αίσθηση για το άπειρο του χρόνου, την απρόβλεπτη και μοναδική αρμονία του Σύμπαντος.

Εκεί μπορεί κανείς να παρακολουθήσει, όλα τα αστρονομικά φαινόμενα: ηλιακές και σεληνιακές εκλείψεις, μετεωρίτες, κομήτες καθώς και να παρακολουθήσει με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού εικονική εκδρομή στο διάστημα.

Το πλανητάριο χρησιμοποιείται επίσης στην εκπαίδευση των φοιτητών στο Τμήμα Πλοήγησης της Ναυτικής Ακαδημίας. Οι φοιτητές μελετούν τον ουρανό με τα αστέρια να είναι τα κύρια σημεία παρατήρησης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον προσδιορισμό της θέσης του πλοίου με αστρονομικό τρόπο.

Επίσης χρησιμοποιείται στην εκπαιδευτική διαδικασία των γυμνασίων και πανεπιστημίων από ολόκληρη τη χώρα για να απεικονίσει τη διαδικασία διδασκαλίας στη φυσική και την αστρονομία, τη γεωγραφία, κ.λ.π.

 

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr