Οι εξετάσεις βρίσκονται παντού στη ζωή σου. Είτε είναι στο σχολείο, είτε στις ξένες γλώσσες, είτε στο Πανεπιστήμιο είναι αναπόφευκτες. Τις περισσότερες φορές προκαλούν άγχος που δεν είναι θετικό, αλλά με τις κατάλληλες ενέργειες μπορεί να γίνει διαχειρίσιμο.

Ας δούμε παρακάτω κάποιους τρόπους που μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση της όλης κατάστασης:

1. Οργάνωσε σωστά το χρόνο σου, κάνε την προετοιμασία σου και κατ’ αυτόν τον τρόπο θα έχεις αίσθημα μεγαλύτερης σιγουριάς.

2. Δημιούργησε ένα περιβάλλον που θα σου είναι ευχάριστο να μελετάς. Σίγουρα ένας χώρος φωτεινός και λίγη μουσική μπορεί να βοηθήσει.

3. Σημαντικό είναι να γνωρίζεις με ποιον τρόπο και ποια διαδικασία μαθαίνεις πιο αποτελεσματικά (π.χ. οπτικοί, ακουστικοί τύποι). Σε κάθε περίπτωση με την κατάλληλη μέθοδο μαθαίνεις πιο γρήγορά και ουσιαστικά.

4. Μην ξεχνάς το τρίπτυχο, Ύπνος, Διατροφή, Άσκηση. Στη σωστή δόση το καθένα είναι ένα σεβαστό ποσοστό βοήθειας στο να σε κρατήσει ξεκούραστο, σε φόρμα και ευδιάθετο.

5. Οι θετικές σκέψεις δεν έβλαψαν κανέναν. Προσπάθησε να σκέφτεσαι τη θετική πλευρά των πραγμάτων και πως αυτό θα σε βοηθήσει να πετύχεις το στόχο σου.

Με προσπάθεια, υπομονή και επιμονή…. Καλή επιτυχία!

 

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr