“Everyone you will ever meet knows something you don’t”

Bill Nye

Κάθε άτομο που συναντάτε, ανεξάρτητα από την ηλικία, το επάγγελμά του ή το υπόβαθρό του, φέρει μια μοναδική σοφία, μια προσωπική προοπτική, ένα ψήγμα γνώσης που μπορεί να προσθεθεί στην ανάπτυξή σας.

Αυτή είναι η καρδιά της συνεχούς μάθησης. Το να προσεγγίζετε κάθε αλληλεπίδραση ως μαθητής, περιμένοντας ανυπόμονα να απορροφήσετε κάτι καινούργιο, μεταμορφώνει τη ζωή σας. Αυτή η νοοτροπία όχι μόνο ανοίγει πόρτες για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, αλλά καλλιεργεί επίσης σεβασμό, ενσυναίσθηση και κατανόηση. Το εγώ μας μπορεί συχνά να μας κρατήσει πίσω, κάνοντας μας να πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε αρκετά ή ακόμη χειρότερα, ότι τα ξέρουμε όλα.

Ζήστε με την πείνα ενός δια βίου μαθητή. Όχι μόνο θα ενισχύσει τη νοημοσύνη σας, αλλά θα μεταμορφώσει τη ζωή σας, τις σχέσεις σας και τη συνολική προοπτική σας. Κάθε άτομο είναι ένα σύμπαν εμπειριών που περιμένουν να εξερευνηθούν. Ρωτήστε και διδαχτείτε από τους άλλους για κάτι που δεν γνωρίζετε, όλοι έχουν κάτι να προσφέρουν, αυτό είναι ο πλούτος των εμπειριών του μυαλού.

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr