Τα ναυτιλιακά βρίσκονται στο κέντρο του διεθνούς εμπορίου. Καθημερινά μεταφέρονται εκατομμύρια τόνοι εμπορικών φορτίων από τη μια άκρη της γης ως την άλλη. Η Ελλάδα είναι ηγέτιδα χώρα με παγκόσμιας εμβέλειας ναυτιλιακές εταιρείες και τα ναυτιλιακά δεν είναι μόνο ένας πολύ μεγάλος, αλλά και ένας εξαιρετικά δυναμικός κλάδος.

Ένα πτυχίο στα ναυτιλιακά παρέχει στους αποφοίτους την απαραίτητη γνώση όσον αφορά το επιχειρείν στον κλάδο της ναυτιλίας: τα οικονομικά μιας ναυτιλιακής εταιρείας, η διοίκηση και η σημασία του οικονομικού, κοινωνικού, εταιρικού και οργανωτικού περιβάλλοντος. Ακόμη αποκτούν δεξιότητες και ικανότητες, ως προς τον ναυτιλιακό τομέα που αποτελούν εφόδια για τους εργαζόμενους τόσο στις ελληνικές όσο και στις ξένες ναυτιλιακές εταιρείες. Όσοι βέβαια τρέφουν αγάπη για τη θάλασσα, θα λατρέψουν τη ναυτιλία.

Με ένα πτυχίο στα ναυτιλιακά αποκτάει κανείς εμπειρία ακαδημαϊκών σπουδών στα πεδία των οικονομικών των επιχειρήσεων, των ναυτιλιακών και του εμπορίου, καθώς και διαπολιτισμική γνώση που μπορεί να οδηγήσει σε μία διεθνή καριέρα.

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr